Utdanning i indisk filosofi

Grunnkurs i Sanskrit

Grunnkurs i Sanskrit er for deg som vil lære sanskrit med fokus på resitasjon (chanting) og filosofisk språkforståelse. Ettersom indisk filosofi er skrevet på sanskrit språk, er kunnskap om sanskrit en nøkkel for å tilegne seg dybdeforståelse av tekstene. 

Undervisningen tar utgangspunkt i Patanjalis Yoga Sutra. Kurset gir en innføring i tekstens sentrale filosofiske begreper. Du vil lære tradisjonell resitasjon (chanting), som innebærer å lese teksten høyt med tone, altså «synge» den, med repetisjon og utenatlæring. I forbindelse med tekstresitasjonen, vil du også lære sanskrit alfabet, lydbilde og uttale.

Patanjalis Yoga Sutra danner grunnlaget for den indiske filosofiske skolen som kalles klassisk yogafilosofi. Vi studerer første kapittel, sutra for sutra, både på sanskrit og i norsk oversettelse.

Utdanning og påmelding:
Jeg ønsker mer informasjon om dato, pris med mer

Grunnkurs i Sanskrit vil gi deg tilgang til de sentrale filosofiske begrepene i originalteksten slik at du kan lese den med støtte av oversettelser. Etter kurset vil du kunne lese deler av Yoga Sutras første kapittel flytende på sanskrit, og, avhengig av egenstudier, kunne deler av kapittelet utenat. Du vil også ha tilegnet deg basal kunnskap om klassisk yogafilosofi og om tradisjonell formidling av filosofi i India.

Kurset er nettbasert og arrangeres som live seminarer på zoom. Det består av seks 2,5 timers klasser, med til sammen 15 undervisningstimer. I tillegg må du beregne egenstudier. Gjennomført og bestått kurs bekreftes med kursbevis. For å bestå, kreves fremmøte 5 av 6 kurskvelder. I tillegg gis en skriftlig hjemmeoppgave ved kursavslutning som inngår i vurderingsgrunnlaget for godkjenning av gjennomført kurs. Kurset er også åpent for deltagelse uten krav til godkjenning.

Grunnkurs i Sanskrit bygger opp en språkkompetanse som gir en fordypning av Modul 1 og Modul 2. Men det er ikke nødvendig med forkunnskap for å delta på Grunnkurs i Sanskrit.

Dato:

19. august

26. august

2. september

9. september

16. september

23. september

Tid:

17:30 - 20:00

Søknadsfrist:

18. august 2020

Pris:

Kr 3000,- fullpris

Kr 2700,- earlybird før 15. juni

Pensumlitteratur og øvrig kursmateriale er inkludert i kursavgiften. 

Påmelding:

For å delta på Grunnkurs i Sanskrit, send mail via lenken under eller til post@karinmaeland.no

Inkluder fakturainformasjon med navn og adresse i mailen. Betalt kursavgift gjelder som påmelding. Når påmeldingen er registrert, får du tilsendt lenke med innloggingsinfo. Etter at innloggingsinfo er sendt, tilbakebetales ikke kursavgiften.

Pensumlitteratur:

Hanne Tharaldsen: Patanjalis Yoga Sutra (Kunst av Hanne Tharaldsen. Teksten er oversatt fra sanskrit til norsk av Karin Mæland). Pensumlitteraturen tilsendes før kursstart. 

Delta på en eller flere av utdanningene:
Ta gjerne kontakt:

+47 996 36 949

post@karinmaeland.no